Kuras ierīces ir jāizslēdz, lai ietaupītu naudu un nesabojātu rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem?

Efektīva sadzīves tehnikas pārvaldība patiešām var palīdzēt ietaupīt enerģiju un samazināt komunālo pakalpojumu rēķinus.

Lūk, daži padomi, kā pareizi pārvaldīt ierīces, lai samazinātu elektroenerģijas patēriņu:

Atvienojiet mikroviļņu krāsni no tīkla, kad tā netiek izmantota. Kad tā atrodas gaidīšanas režīmā, tā turpina patērēt elektroenerģiju. Tas pats attiecas arī uz citām virtuves ierīcēm.

Veļas mašīna un trauku mazgājamā mašīna: Izmantojiet divu tarifu skaitītāju, lai mazgātu veļu un traukus naktī, kad elektroenerģijas tarifs var būt zemāks. Nepārlādējiet veļas mazgājamo mašīnu, jo tas var pasliktināt tās efektivitāti un enerģijas patēriņu.

Elektriskā tējkanna: Izmantojiet elektrisko tējkannu saprātīgi. Ja vēlaties uzvārīt ūdeni vienai tējas krūzei, nepielejat ūdeni tējkannā līdz augšai.

Ledusskapis: novietojiet ledusskapi vietā, kur tas nebūs pakļauts papildu karstuma iedarbībai (piemēram, blakus plītij vai radiatoram). Atkausējiet ledusskapi, kad tas sāk stipri aizsalt, jo pārmērīgs sals palielina enerģijas patēriņu.

Televizors un tā pierīce: Pilnībā izslēdziet televizoru un televizora pierīci, nevis atstājiet tos gaidīšanas režīmā. Tas arī palīdzēs pagarināt elektronikas kalpošanas laiku.

Dators un klēpjdators: Ja iespējams, izslēdziet datoru un klēpjdatoru, kad tas netiek lietots. Izmantojiet klēpjdatoru miega režīma funkciju, lai samazinātu enerģijas patēriņu.

Lādētāji: atvienojiet lādētājus (piemēram, tālruņu, planšetdatoru), kad tos nelietojat. Tie var turpināt patērēt nelielu enerģijas daudzumu pat tad, ja ierīce nav pieslēgta pie tīkla.

Lasi vēl: Salāti, kas novērš asinsvadu nosprostojumus un normalizē smadzeņu darbību

Gaismas un lampas: Izmantojiet energoefektīvas spuldzes, piemēram, LED vai kompaktās luminiscences spuldzes. Neaizmirstiet izslēgt apgaismojumu telpās, kurās tas nav nepieciešams.

Pievērsiet uzmanību arī elektroierīču lietošanas grafikam. Centieties tās izmantot naktī, kad elektroenerģijas izmaksas var būt zemākas.

Šie praktiskie pasākumi ne tikai palīdzēs ietaupīt naudu, bet arī samazinās jūsu ietekmi uz vidi.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment